Reçel, olgunlaşmış meyvelerin şeker ile birlikte uygun kıvam alıncaya kadar kaynatılması sonucu elde edilen tatlı bir üründür. Reçel, genellikle kahvaltılarda tüketilir ancak farklı tarifler içerisinde de kullanılabilir. Örneğin, tatlıların üzerine sürülerek servis edilebilir veya bisküvi ve keklerin yapımında kullanılabilir. Reçel çeşitleri, meyve türüne göre değişiklik gösterir. Elma, çilek, portakal, vişne, ayva ve daha pek çok meyveden reçel hazırlanabilir. Reçel çeşitleri, doğal ve katkısız tüketim talebine karşılık pek çok firma tarafından suni şeker yerine doğal tatlandırıcılar kullanılarak üretilmektedir. Böylece, reçel çeşitleri içeriği bakımından doğal malzemelerle zenginleştirilir ve tüketim güvenirliği garanti altına alınır.
Reçel Nedir? / Sağlık Dostu Doğal Reçel Çeşitleri
08
Haz